Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرمحمد جوانی ۲۳ ساله و در حال تحصیل در رشته مهندس معماری است. او در بدو تولد به دلیل سهل‌انگاری پرستار دچار سقوط و ضربه شدیدی در ناحیه صورت شده بود. عوارض ناشی از این ضربه با گذر زمان منجر به عدم رشد طبیعی فک او شد، به گونه‌ای که با افزایش ابعاد صورت فک پایین رشد کافی نداشت و کوچک باقی‌مانده بود. علاوه بر مشکلات ظاهری، پس از مدتی مفصل‌های فک او نیز به انکیلوز یا استخوانی شدن دچار شد که در نتیجه آن فک پایین در حالت بسته و بدون حرکت باقی‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلال عملکرد فک پایین امیرمحمد انجام برخی از فعالیت‌های حیاتی از جمله جویدن و بلع غذا را بسیار سخت کرده بود، مشکلاتی که متعاقبا تغذیه نامناسب و ضعف جسمانی را نیز به همراه داشت. همچنین تکلم و تنفس او را با محدودیت شدید مواجه کرده بود و در کنار تمامی این موارد شرایط روحی و اعتماد به نفس او نیز به عنوان یک کودک و نوجوان به شدت تحت تاثیر مشکلات و تفاوت‌های ظاهری و عملکردی‌اش قرار می‌گرفت.

جراحی‌های مختلف که در آن‌ها از روش‌های سنتی آزادسازی انکیلوز و ایجاد یک گپ استفاده می‌شد نتیجه‌ای در بهبود وضعیت امیرمحمد نداشت و تمامی آن‌ها با نتایج موقت و نامطلوب همراه بود به گونه‌ای که شرایط پس از یک ماه به حالت قبل عمل برمیگشت. در نتیجه با وجود تلاش پزشکان و متخصصین مختلف مشکلات بسته ماندن فک او تا سن ۲۰ سالگی با او همراه بود.

مفصل گیجگاهی فکی یا مفصل متصل‌کننده جمجمه به فک پایین به واسطه نقش اساسی بر نحوه حرکات دهان در تکلم، تغذیه و تنفس تاثیرگذار است. در اثر سانحه، ناهنجاری‌های همراه با تولد و  برخی بیماری‌ها، این مفصل با اختلال مواجه شده و نیاز به استفاده از مفصل مصنوعی به وجود خواهد آمد.

در کشور‌های توسعه یافته این بازسازی به کمک پروتز‌های مفصل مصنوعی گیجگاهی فکی انجام می‌شود اما در کشور ما به دلیل فقدان تکنولوژی تولید اینگونه پروتز‌ها، دسترسی دشوار به نمونه‌های خارجی به دلیل هزینه بالا، وجود تحریم‌ها و نیاز به طراحی و تولید سفارشی و مخصوص بیمار، امکان استفاده از این نوع پروتز عملا وجود نداشت. به همین دلیل درمان این نوع بیماران و همینطور بسیاری از بیماران مبتلا به مشکلات استخوانی نواحی فک و صورت به روش‌های سنتی انجام می‌شد که کارایی و ماندگاری کمی داشت و تنها به صورت محدود و ناقص برخی از مشکلات این بیماران را مرتفع می‌کرد.

در سال ۱۳۹۵ شرکت بنش مدیکال بر پایه دانش فنی متخصصین و مهندسین کشورمان اقدام به انتقال فناوری تولید پروتز‌های شخصی‌سازی‌شده فک و صورت به داخل کشور کرد. این نوع پروتز‌ها به صورت اختصاصی برای هر بیمار و مطابق نیاز و آناتومی و ضایعه صورت هر فرد طراحی و به روش پرینت سه‌بعدی تولید می‌شوند، به گونه‌ای که امکان بازسازی و اصلاح مشکلات ظاهری و عملکردی بیماران را به بهترین نحو ممکن فراهم خواهد کرد.

والدین امیر‌محمد پس از دو جراحی ناموفق او، در سال ۱۳۹۷ با شرکت بنش‌مدیکال آشنا شدند و تصمیم گرفتند زیر نظر دکتر محمدتقی کیانی متخصص جراحی فک و صورت و فلوشیپ مفصل گیجگاهی فکی، جراحی بسیار پیچیده جابجایی هر دو فک و جایگزینی دو مفصل مصنوعی فک را انجام دهند.

درمان مورد نیاز امیرمحمد که بر اساس جایگذاری دو مفصل مصنوعی شخصی‌سازی‌شده و جلو آوردن فک پایین طراحی شده بود در پاییز ۱۳۹۷ آغاز شد. با وجود پیچیدگی بسیار زیاد این طرح درمان و مشکلات متعدد فک او از جمله جوش خوردگی و ضخامت زیاد استخوان در ناحیه انکیلوز، رشد ناکافی و کوچک بودن فک پایین و نیاز به جراحی ارتوگناتیک فک بالا و اصلاح اکلوژن، پروسه طراحی پس از جلسات متعدد و گذشت سه ماه به اتمام رسید. در طی روند طراحی علاوه بر آماده‌سازی هندسه نهایی پروتز‌ها، تمامی اقدامات حین جراحی به صورت گام‌به‌گام شبیه‌سازی‌شد تا مراحل مختلف از جمله برش‌ها، میزان جابجایی فک‌ها و موقعیت نهایی با دقت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود. خلاصه‌ای از شبیه‌سازی روند جراحی را در اینجا مشاهده کنید.

 سرانجام در فروردین ۱۳۹۸ جراحی در بیمارستان نیکان تهران انجام شد.

نتایج مطلوب این جراحی هم از نظر ظاهری و هم از نظر عملکردی بدون استفاده از پروتز‌های شخصی‌سازی‌شده مفصل گیجگاهی فکی و به وسیله روش‌های سنتی امکان‌پذیر نبود. به گفته دکتر کیانی: «این اولین جراحی Total Joint Replacement دوطرفه با ویژگی‌های خاص است که در آن مندیبل از انکیلوز آزاد شده و حدود ۲۵ میلی‌متر ادونس شده است. این مقدار افزایش طول مندیبل در هیچ درمانی نمی‌تواند این مقدار ثبات را به‌همراه داشته باشد، و ما توانستیم این کار را انجام بدهیم و نتیجه درمان کاملا موفقیت‌آمیز بود»

در کشور ما سالانه بیماران زیادی مشابه امیرمحمد به دلیل مشکل مفاصل فک از جمله انکیلوز، التهابات مفصل و صدمات مختلف نیازمند جراحی‌های بازسازی و جایگزینی مفصل هستند. پروتزهای بنش مدیکال به صورت سفارشی و دقیقا مطابق آناتومی و نیاز بیمار طراحی و تولید شده و پس از جایگذاری علاوه بر شبیه‌سازی عملکرد و حرکت طبیعی فک در بهبود ظاهر بیمارانی که رشد ناکافی فک پایین داشته‌اند نیز تاثیرگذار است.

اکنون پس از گذشت دو سال از جراحی، امیرمحمد توانایی باز کردن کامل دهان خود را دارد، از نظر ظاهری، روحی و اعتماد به نفس، کاملا دگرگون شده و زندگی او به حالت طبیعی درآمده به گونه‌ای که به به گفته مادرش «انگار دوباره متولد شده است».

خود امیرمحمد در مورد این جراحی می‌گوید: «من قبل از عمل ۲۰سال مشکل غذا خوردن، صحبت کردن، و تنفس داشتم، بعد از ۵ ماه که از عمل جراحی گذشت کامل می‌تونستم حرف بزنم، غذا بخورم و بجوم...بعد از عمل هیچکس من رو نمی‌شناخت، چون خیلی تغییر کرده بودم قبل از عمل ۴۰کیلو بودم، الان وزنم به ۷۵ کیلو رسیده... قبلا آدم اجتماعی نبودم؛ ولی الان اعتماد به نفسم خیلی بالا رفته... انگار یک آدم دیگه شدم. » خلاصه‌ای از صحبت‌های امیر محمد درباره این عمل را در اینجا مشاهده کنید.

بنش مدیکال به عنوان تنها تولید کننده پروتز‌های شخصی‌سازی شده تحت نظارت وزارت بهداشت، در حال حاضر با بیش از ۱۵۰ جراح و ۵۰ مرکز درمانی و در ۱۸ استان کشور در زمینه طراحی و تولید پروتزهای نوآورانه به منظور درمان بیماران نیازمند به بازسازی ضایعات و صدمات در نواحی فک، صورت و جمجمه همکاری دارد

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شخصی سازی شده گونه ای گیجگاهی فکی مفصل مصنوعی فک پایین پروتز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۵۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید صاحب حسینی‌نژاد با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود. به طور مثال فاکتور‌های خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند، اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کار‌های زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود.

دیگر خبرها

  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • محرومیت ۵ نفر به خاطر کتک زدن داور و ترافیک مشکلی همیشگی
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟